Çok Farklı Bebek Patiği Modelleri
Bugün bebek patiği modelleri konusunu işleyeceğiz sizlerle, önce bebek patiklerine hangi modelleri yapabiliriz sorusunu irdeleyeceğiz. Daha sonrada bir tane bebek patiği modeli vereceğiz daha sonra da çok güzel bir galeri hazırladık sizler için, belki verdiğimiz modellerden bir kaç tanesini yapmak istersiniz.
Bebek patiği örmek için ne tür örneklerden yararlanabiliriz?
Bebek patiği yaparken kullanabileceğimiz modeller aslında tüm örnekleri kullanabiliriz sadece taban kısmını haroşo yaparsak biraz daha kalın oluyor ve daha dayanıklı oluyor. Üst tarafına yani bilek kısmını istediğiniz tüm modelleri kullanabilirsiniz. Acur olabilir yada bildiğiniz bütün modellerle yapabilirsiniz. Fakat alt tarafını mutlaka haroşo örmenizi tavsiye ederiz size. Dilerseniz alt tarafını örgü şişleri ile yapıp bilek kısmını tığla da yapabilirsiniz, değişik örneklerle yani bu bilek kısmını istediğiniz her türlü örgüden, acur, tığla her türlü örgü ile yapmanız mümkün.
Bebek patiği, nasıl yapılır?
3.5 nolu şişe 55(59) ilmek atalım, 1. sıradan
sonra 8(10) sıra kadar düz örgü örün. 9 ve 10. (11 ve 12.) sırayı ters (haroşa) örgü örün. 11.(13.) sıradan sonra 6(8) sıra düz örgü yapın. 7.(9.) sırada patik burnu yapmak için, örgünün ortasındaki 11 ilmeği örgü şişinin üzerinde bırakın. İki yanlarda kalan ilmekler ise kalsın öyle. Ortadaki 11 ilmek üstünden düz örgü örmeyü sürdürün. Ve düz örgünün 1. sırasından sonra iki yan kısımlardan her sıra sonuna gelince 11. ilmekle beraber, beklettiğiniz ilmeklerden 9 defa1 ‘er ilmek keserek örgüyü sürdürün. Ve patik burun örgüsünün 5. sırasından sonra, patik burnu için yapılan motif takip ederek, şemanın 1-12 sıralarını 1 defa yaparak düz örgü örmeyi sürdürün. Örgünün uzunluğu burun örgü başlama noktasından sonra 18 sıra olduğunda iki yandaki bıraktığınız ilmeklerini örgü şişine takın. Şişin üzerinde toplam 37(41) ilmek olmalı. 37(41) ilmek üstünden, patik boğazı oluşması için düz örgü örün.Ve, düz örgünün 3. sırasına gelince, patik in boğaz kısmına bağcık takabilmek için eşit mesafelerde 8 adet ajur (2 ilmeği 1 ilmek düz örüp, şişe 1 iplik dolayın)örülecek. Örgünün uzunluğu patik boğaz örgü başından sonra, 6 cm. – 20 sıra olduğunda, ilmekler in hepsi üstünden 6 sıra haroşa örgü örüp, ilmeklerin hepsini bir defada kesin.
Patik arka ortası ve taban dikişlerini bir araya getirin. 3.5 nolu örgü tığı yardımı ile bitmiş uzunluğu ortalama 40 cm. olacak biçimlde zincir çekin. Zincirin uç kısımları ön ortasına gelecek biçimde, patik boğazına yapılıan bağcık ajurlarının arasından geçirin. Uç kısımlarına 3.5 nulu örgü tığı yardımı ile küçük çiçek motifleri yapın.
Henüz yorum yapılmamış.