Lahana Hakkında Genel Bilgiler
Lahana Hakkında Genel Bilgiler
Zayıflama diyetleri denildiğinde ilk akla gelen besinlerden birisi lahanadır. Özellikle çok gündemde olan lahana çorbası diyeti, kişiyi uzun vadede maalesef besin ögelerinden dolayı yetersizliğe sürüklemekte. Bu yetersizlikler uzun vadede bizi sağlıksal sorunlar yaşamamıza neden olabileceği gibi bizi ölüme bile sürükleyebilir. Bu yüzden hiç bir zaman diyetisyenler tek tip beslenmeyi uygun bulmazlar. Normal şartlarda evet lahananın kalori içeriği biraz düşüktür enerjisi yaklaşık 100 gramında 33 kalori bu acıdan faydalıdır. Ama şunu hiç unutmamak gerekir hiç bir besin tek başına ne kilo verdirir nede kilo aldırır. Lahananın bir yağ yakıcı etkisi yoktur, yeme şekli olarak bunu kapuska gibi de düşünebiliriz , fakat turşu halinde olduğunda maalesef kişinin tartı bazında kilo bile almasına sebebiyet verir. Çünkü turşuların yapımında bol miktarda tuz kullanılır ve 1 gram tuz yaklaşık 220 ml su tutar. İşte “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu turşusu” derler . O yüzden turşu şeklinde olmamasına dikkat edersek günlük beslenmenin ekleyebileceğimiz iyi bir beslenmenin en iyileri arasınadadır lahana. Kış mevsiminin en ucuz ve en faydalı sebzelerinden olan lahana, son yıllarda zayıflamaya olan etkisinin de ortaya çıkması ile en çok tüketilen şifalı besinler arasında yerini aldı.
Lahananın Faydaları
- Mide ülseriniz var ise günde çiğ olarak tüketeceğiniz 4 yaprak lahana son derece tedavi edici olacaktır.
- Akne, sivilce sorunlarınız var ise hazırlayacağınız lahana lapasını yüzüne maske gibi sürerseniz, düzenli kullanım sonucunda sadece birkaç gün içinde yüzünüzdeki akne ve sivilcelerden kurtulmaya başladığınızı göreceksiniz.
- Lahana anne sütünü artıran son derece faydalı bir şifalı besindir. Bu sebeple eğer bebek emziriyorsanız lahana tüketiminizi gönül rahatlığı ile artırabilirisiniz.
- Lahana suyu zayıflamaya, vücudunuzdaki ödemleri atmaya son derece fayda gösteren bir besindir. Kaynatmak üzere 1 litre suyu tencereye koyun içine 5 yaprak lahana yaprağını ellerinizle parçalayarak atın.
Lahananın Zararları
Lahananın belli bir zararı yoktur, ancak çiğ olarak fazla tüketirseniz midenizde şişkinliğe sebep olabilir.
Henüz yorum yapılmamış.