KadincaSayfa.Com

Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kulak Çınlaması Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kulak Çınlamasının Nedenleri ve Çınlamayı Geçirme Yöntemleri
Kulak çınlaması tıp dilinde Tinnitus hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Kimi zaman geçici kısa süreli çınlamalar olsa da kimi zamanda çok sık ve rahatsız edici bir hale dönüşebilir. Bu sebeple kulak çınlamanın gerçek nedeninin ne olduğunu bulmak çok önemlidir.

Kulak Çınlamasının Nedenleri Nelerdir?
İşitme sinirlerinin uçlarında oluşan hasarlardan dolayı kulak çınlaması meydana gelebilir. Bu sinir uçlarının sağlıklı olması duymanın daha iyi olmasını sağlar. Dolayısıyla sinir uçlarında meydana gelecek hasar işitmede kayba ve kulak çınlamasına neden olabilir.

Yüksek sesle bir şeyler dinlemek kulak çınlamasının en çok rastlanılan nedenlerinden biridir.

Tansiyon hastalıkları, alerji, tiroid problemleri, şeker hastalığı kulak çınlamasına neden olabilir.

Baş veya boyun bölgesine gelen darbelerden dolayı da kulak çınlaması oluşabilir.

Bazı ilaçlarında yan etkisi olarak kulak çınlaması meydana gelebilir. Romatizma ilaçları, antibiyotikler, sakinleştirici ilaçların bazılarının yan etkisi olarak kulak çınlaması oluşabilir.

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer, Kulak Çınlamasına Karşı Ne Yapılmalıdır?
Yüksek sesle dinlenen müzik kulak çınlamasının başlıca nedenlerindendir. Bu sebeple eğer kulak çınlaması yaşıyorsak çok gürültülü ortamlardan ve kulaklıkla müzik dinlemekten kaçınmalıyız.

Kan basıncı sürekli olarak kontrol edilmelidir. Ayrıca tuz, dolaşım sistemini bozacağı için fazla tuz alımından da kaçınmak gerekir.

Kahve, kola ve sigara gibi sinir sistemine etkisi olan uyarıcı maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Kan akışını düzenleyecek egzersizler yapmakta kulak çınlamasını geçirmede yardımcı olacaktır.

Eğer çok sık kulak çınlaması yaşıyorsanız en kısa sürede en yakın doktorunuz yani aile hekiminizle görüşmelisiniz. Eğer doktorunuz bir teşhis koymadıysa ve çınlamalar devam ediyorsa kulak- burun- boğaz uzmanına görünmelisiniz. Kulak çınlaması rahatsız edici olmasına rağmen sağır olmanıza neden olmaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.