Kendinize yakışan burun şeklini nasıl seçersiniz?
Burun estetiği yaptıracağınız zaman size yakışacak, yüzünüzle uyum sağlayacak estetik burun şeklini belirlemek için bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir.
Burun estetiği yapılacağı zaman ilk dikkat edilecek nokta kişinin cinsiyetidir. Kadına yapılacak bir burun şekli ile erkeğe yapılacak bir burun şekli mutlaka farklı olacaktır. Estetik burun ameliyatı sonucundan kişinin memnun olabilmesi için cinsiyetini uygun bir burun şekline karar verilmiş olması gerekir. Zira erkek burun özellikleri düz sırtlı ve dudak açısı 90 derece civarında olmaktadır. Bayanların burun şekline karar verilirken kavisli burun sırtı tercih edilir, hafif kalkık bir burun estetiği ve dudakla yaptığı açı ise 95 ila 100 derece arası olması sağlanır.
Estetik burun ameliyatı sonrası elde edilen sonuçtan memnun kalınması için, ameliyat öncesi doktor ile iletişimin yeterli derecede kurulup ne tür bir burun istediğinizi ifade edebilmeli ve istediğiniz burnun sizin yüz hatlarına uygun olup olmadığının doktorunuz tarafından size bildirilmesi gerekir. Şimdilerde bilgisayarlı sistemler sayesinde, bazı programlar ile yüzünüze uygun olabilecek burun şeklini, profil resminiz üzerine montajlaşarak görme şansınız olabiliyor. Böylece ameliyat sonrası ortaya çıkacak sonuca oldukça yakın bir sonuç gösteren bu tür tekniklerle istediğiniz burun şekline karar vermeniz kolaylaşabiliyor.
Estetik burun ameliyatı sonrasında ortaya çıkan sonuç, yüzünüzle uyumlu olması ve doğal bir görüntüsü olmalıdır. Yaptırdığınız estetik burun ameliyatı sonunda burnunuz elmacık kemiklerinizle, kaş kemiklerinizle alın yapınızla uyumlu olmalıdır. Bunun yanında ameliyat sonrası nefes almada zorluk çekmiyor olmanız gerekir.
Estetik burun ameliyatları, çoğu zaman estetik amaçlı yapılmamaktadır, sağlık için yapılanlar daha fazladır. Burun kemik eğrilikleri bunun başında gelen sorunlardır, burun kemiği eğriliği yaşayan hastaların en buyuk sorunu burun tıkanıklığıdır. Tıkanıklığı takip eden, horlama, geniz akıntısı, baş ağrısı ve çabuk yorulma görülür. Rahat nefes alamayan hasta, ağzından nefes almaya başlar, ağzından nefes almaya başlayan hasta solunum havasının nemi ve ısısı ayarlanamaz bu sebeple sık sık farenjite yakalanma riskini çoğaltır. Burun tıkanıklığı sinüslerin normal çalışmasını engelleyerek laranjit ve bronşite yakalanma riskini çoğaltabilir. İlerleyen yaşlarda, akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlamaktadır.
Henüz yorum yapılmamış.