KadincaSayfa.Com

Eklem Ağrıları Neden Olur?

Eklem Ağrıları Neden Olur?

Eklem terimi, bilindiğinin aksine sadece eklemi oluşturan kemikleri ifade etmez. Aynı zamanda kemikleri saran kapsülleri, yumuşak olan dokuları, keseleri, kasları, kirişleri de ifade eder.
Bunun sonucu olarak da her hangi bir eklem ağrısının sebebi anatomik ve fonksiyonel özellikleri açısından birbirinden farklı yapılardan kaynaklanıyor olabilir.
Eklem ağrısının sebepleri, alınan darbelerden kaynaklanabildiği gibi, çeşitli enfeksiyonlardan, bağışıklık sisteminden, metabolizma bozukluklarından veya bazı tümör varlıklarından kaynaklanabilir.
Yanlış bir kanı vardır, eklem ağrıları bir yaştan sonra meydana çıkar diye. Eklem ağrıları, kilolu kişilerde, her türlü spor aktivitelerinde, kazalarda veya çeşitli hastalıklarda eklem ağrısına yol açabilir. Zaman zaman psikolojik nedenlere bağlı eklem ağrıları yaşanabilmektedir. Farklı neden ve sebeplerden yaygın eklem ağrıları yaşanabiliniyor.

Eklem Ağrıları Neden Olur

Vücudumuz hakaret ederken, ayakta dururken ve otururken eklemlerimizden destek alır. Eklemlerimiz en az kemikler kadar önemlidir, bu yüzden eklem ağrıları vücut hareketini etkileyebilir. Dolayısı ile hareket etmemiz için eklemlerimiz de en az kas ve kemiklerimiz kadar etkilidir. Eklem ağrıları vücudun hareketlerini kısıtlayacağı için gün içinde yapılan aktivite ve günlük yaşam işinde yapılan normal işlerimizden bizleri alıkoyacağı için yaşam kalitemiz düşecektir.
Eklem hastalıkları şiddetli derecede ağrı, şişlik, kızarıklık, sertlik, hareket etmekte zorluk olarak kendini gösterir.
Var olan eklem ağrıları ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği gibi, kimi zaman genel hastalıkların da habercisi olabilir. Bu sebeple hastalık için muayeneye gidildiğinde, gerekli tedavinin yapılabilmesi için doğru tanının konması son derece önemlidir. Hasta muayene edilirken, ağrıyan eklemleri dikkatlice incelenir ve el ile dokunularak, şişlik var mı varsa ne oranda belirlenir. Ardından eklemlerin ne kadar hareket özgürlüğü olduğu kontrol edilir. Ardından genel kan tahlilleri yapılır ve kan hücreleri sayılarak, sedimantasyon hızı belirlenir. Akabinde idrar tahlilleri alınarak, romatoit faktörüler araştırılır. Elde edilen testler ve muayeneler sonucunda gerekli görülen tedavi yöntemine geçilir.

Eklem ağrısının yaygın nedenlerinden bazıları

Osteoartrit (Kireçlenme )
Bursit (Kesecik İltihabı)
Tendinit
Eklemlerin Aşırı Kullanılması
Romatoid Artrit (İltihaplı Eklem Romatizması)
Kondromalazi Patella (Ön Diz Ağrısı)
Yaralanmalar
Enfeksiyon ve Otoimmün Hastalıklar
Gut Hastalığı
Septik Artrit
Eklem-Agrisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.