Çınar Yaprağı Kürü
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kireçlenme sorunu olanlar için çınar yaprağı kürü tavsiye etti…
KADINCA SAYFA – İbrahim Saraçoğlu hocamız Kireçlenme tedavisinde kurutulmuş olan çınar yaprağı kürü nasıl yapılacağını tarif etti ve bu kürün etkilerinden, faydalarından bahsetti.
Çınar yaprağı beyinde oluşan kireçlenmelerde dahil olmak üzere vücudumuzun her bölgesinde oluşan kireçlenmelere karşı oldukça fayda sağlıyor. Kullanılacak çınar yaprağı “DAR YAPRAKLI ANADOLU ÇINAR YAPRAĞI” olacak. Aktarlarda veya hiç para vermeden park bahçelerde çınar yaprağı bolca bulunur.
Kireçlenmeye Karşı Çınar Yaprağı Kürü
Çınar yaprağı beyinde oluşan kireçlenmenin dışından vücudumuzun hemen hemen her bölgesinde meydana gelen kireçlenmeleri önlemek için büyük yarar sağlıyor.
Kireçlenme Tedavisinde Çınar Yaprağı Nasıl Kullanılır?
Malzemeler: 1 Su Bardağı Klorsuz Su ve 1,5 yemek kaşığı kurutulmuş ufak çınar yaprağı.
Hazırlanışı: Kaynamakta olan 1 su bardağı klorsuz suyun içine 1,5 yemek kaşığı kurutularak ufalanmış olgun çınar yaprağını ekleyerek tam 1 dakika (bu süre önemlidir. 1 dakikadan fazla yada az olmayacak) kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilımasının ardından da süzün .
Nasıl Uygulanır: Sabah kahvaltısıyla öğlen yemeği arasında aç karnına olmak üzere 1 bardak, Öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında aç karnına 1 bardak içmeniz gerekiyor.
Çınar yaprağı kürü uygulamayı 15 gün yaptıktan sonra 3 gün ara vereceksiniz. Ardından tekrar 15 gün daha uygulamanız gerekir.
Not: Çınar yaprağı kürü her defasında taze olarak hazırlanmalıdır. Kaynatma süresi 1 dakikadan fazla olmamalıdır. Ayrıca her zaman aç karnına tüketilmelidir.
Çınar Ağacı Hakkında hatırlatma olarak kısa bir bilgi;
Çınar ağacı Ülkemiz topraklarının neredeyse tüm bölgelerinde yetişebilen 45-50 metre boylarında kumlu ve çakıllı topraklarda da yaşayabilen, hızlı büyüyen, kalın gövdeye sahip, köklü, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ağaç türüdür. Çınar ağacının taze kozalağı ile yaprağı insan sağlığı için çok yararlıdır.
Çınar Ağacı Yaprağının Yararları
• Yanık bölgelere sürüldüğünde yaraları iyileştirir
• Dişteki ağrıları azaltır ve diş etlerine iyi gelir
• Vücudumuzda oluşan şişlikleri giderme etkisi vardır
• Sedef hastalığına karşı faydalıdır
• Sara hastalığı için kullanılır
• Çınar yaprağı saç güçlendirme amaçlı ve kepeklenmeye karşı kullanılır
• Kadınlarda vajinal akıntıları engellemektedir
• Meyvesi ile hazırlanan kür yılan zehrine iyi gelir
• Çınar yaprakları eklemlerdeki kireçlenmelere karşı çok faydalıdır
• Çınar Yaprağı romatizma için kullanılır
• Bel, boyun ve omuz fıtığına karşı yararları mevcuttur.
Çınar Yaprağı Kürü Kullananlar: Genel olarak Boyun, Omuzda, Belde ve dizde meydana gelen kireçlenmeler ilk başlarda pek önemsenmiyor ancak vakit geçtikçe tedavi süreci zorlaşıyor. Sizler de kireçlenme hastalığı ile ilgili bilgilerinizi tecrübelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.