Cep Telefonu Fıtık Yapıyor
Uzmanlar uyarıyor , saatlerce elimizden düşürmediğimiz telefonlar sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Cep telefonları ilerleyen teknoloji ile adeta hayatımızın her anına girdi neredeyse sokakta bile yürüyemez bir duruma geldik. Evde, işte, kefede hatta misafirliğe gittiğimiz komşumuz veya akraba ziyaretlerinde bile elimizden düşündüremez hale geldik ne yazık ki. Sanal yemek yeyip sanal giyineceğiz, sanal gezeceğiz bu gidişte. Elimizden düşürmediğimiz, akıllı telefonlar, tablet gibi mobil cihazlar vucudumuzun bir çok noktasında saatlerce başın öne eğik olması, saatlerce hakaretsiz durmak bel ve boyun fıtıgı oluşmasına neden olmaktadır. Sürekli oturarak bilgisayar başında zaman harcayan kişilerin,anatomik yapısı bozularak kasları zayıflıyor, hal böyle olunca bel ve boyun omurlara kaldıramayacak kadar yük bindiriyor, dolayısıyla omurların arasındaki diskleri aşındırdığı için fıtık oluşumunu tetikliyor.
Hayatımızın vazgeçilmezi akıllı cep telefonu pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyor bu telefonları kullananlar günde ortalama 3 saatini cep telefonuna bakarak geçiriyor kişinin eğik durarak geçirdiği zaman ise omurilikte tamir edilemez hastalıklara yol açıyor.
Bir insanın eğik durarak önündeki bir akıllı telefona tablete ya da bir bilgisayara bakarak saatler geçirdiğini düşünürsek otomatikman yerçekimi bizi aşağıya doğru çekmek istediği için başında ağırlığı ile eğik bir pozisyon gelişiyor. Biz artık çok fazla kişi de bu eğik durumu görüyoruz bu bütün omurgayı ilgilendiren problemlerin bir başlangıcı oluyor. Sadece boyun değil sırt ve bel problemlerini de tetikliyor.
Peki, bu sorunun önüne geçmek için duruş nasıl olmalı?
Buradaki temel duruş sırtın ver karnın güçlenmesidir omuzların esnetilmesi ve başın dik durmasıdır.
Omurga sorunlarına yanlış oturuş pozisyonları da neden oluyor. Çoğu zaman sandalyenin ucuna doğru oturuluyor ve omuzlar düşük elindeki objeye doğru düşüyor baş önde sırtta kambur belirginleşmiş bacaklar düzensiz bu şekilde saatler geçirilebiliyor.
Doğru duruş pozisyonu ise hastalığın önündeki en büyük engel
Bilgisayar hayatımıza her alanına girdi neredeyse her sektör alanında kullanılır hale geldi. Eğer uzun süre oturarak çalışmak zorundaysanız, her yarım saatte bir kalkıp en az 2-3 dakika yürüyüş yapmalısınız. Aynı şekilde uzun yol şoförlüğü yapan kişilerinde en azından 1 saat aralıklarla mola verilmesinin gerektiğini vurguluyor uzmanlar.
Henüz yorum yapılmamış.