Bursa Misi’ye Gidiyoruz..
Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, Bursa’ya sadece dört dakika uzaklıktaki Misi Köyünü görmenizi tavsiye ederiz. 2000 yıllık tarihi ile 2. bir Cumalıkızık olmaya aday bu güzel köy. Gidilmesi çok kolay, deniz otobüsüyle yeşile ve huzura kavuşabilirsiniz.
Eğer gitmeye karar verirseniz, keyifli bir gün geçirebilirsiniz, Misi’de çok sayıda yapabileceğiniz aktivite bulunuyor. Artık ruh durumunuza göre, ister yemyeşil tepelerde köylü kadınlarla ot toplayabilir veya ‘Dağyenice’ isimli sayfiye yerine gidip göletin kenarında çok güzel bir piknik yapabilirsiniz.
Bu köyün en büyük özelliklerinden bir tanesi de köyde kütüphane olması. Ülkemizin bir çok şehrinde kütüphane olmazken bu şirin köyde olması ayrıca güzel bir şey, benim gibi okumaya düşkün biri için. Tam olarak mimarisini koruyamamış 70 ve 80’li yıllarda inşa edilen çirkin binalar da bulunuyor. Ama daha çoğunlukta sivil mimari örnekleri arasında görmemezlikten gelebiliyorsunuz.
Köyün kadınları, Koza evi dedikleri bir evde, yöresel yemekleri dönüşümlü olarak çalışarak gelen ziyaretçilere sunuma çıkarıyorlar. Köyün nüfusu 1200 kişi. Eğer gitmeye karar verirseniz bu nefis lezzetlerden tatmanızı tavsiye ederiz.
Misi Köyü Hakkında Küçük bir Detay
M. S 183 yılında Alex adlı bir keşiş ve beraberinde 85 kişilik maiyetiyle buraya yerleşmiş. Bu köyün ilk adının, Mysia olduğu sanılmaktadır. Öncü olarak isimlendirebileceğimiz bu grubun, “konsül” ün toplanarak İncil tartışması yapıldığı tarihi kayıtlarda mevcuttur. Misi köyünde hala kalıntıları bulunan manastır civarında İncil’in bir nüshasının gömülü olduğuna inanılır. Bu kalıntılar dolayısıyla bölge Hıristiyanlar için de önem taşımaktadır.
Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…
Henüz yorum yapılmamış.