KadincaSayfa.Com

Begonya Bakımı

Begonya Bakımı

Begonya alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begonya alırken nelere dikkat etmeliyiz konularının başlıcaları, özellikle bitkinin üzerinde bir hastalık veya böcek bulunmaması. Aynı zamanda renk tonlarının ışık dağılımı iyi gözlemlenmesi gerekiyor. Begonya eğer çiçeklerinde ve yapraklarında kuruma, sararma göstermiyorsa kök dipleri ile yapraklarının aynı simetri ile çıkmış olması o begonyanın sağlıklı olduğunu gösterir. Bu anlamda beğendiğiniz ve seçtiğiniz bir begonyanın diğer özellikleri acısından özellikle bahceniz de yada balkonunuzda veya evinizin iç mekanında saksılı bir tür olarak diğer türlerle renk kombinasyonu sağlaması tasarım acısından önemlidir. Begonyanın yapraklarında acık yeşil ve bordoya doğru devam eden bir yeşil tonu olarak iki farklı yeşil tonu gözlemlenirken. Özellikle çiceklerin de kırmızı, beyaz ve pembe gibi altarnatifler mevcuttur. Eğer daha kontaks bir çiçek seçmeyi düşünüyorsanız, yeşil yapraklı ve beyaz çiçekli bir begonya tercih etmelisiniz.

Begonya bakımı nasıl yapılır?

Begonya tüm mevsimlik grupları gibi bakım aşamasında çok fazla talep görmeyen bitki türüdür. Çünkü çok dayanıklı olan bir türlerden biridir. Begonya da özellikle aşırı sıcak ve aşırı soğuk olmadığı alanlarda bahçe de yapacağınız ek bir gübreleme işlemi ile toprağının değiştirilmesine gerek duyulmamaktadır. Ancak begonyayı evinizde yetiştiriyorsanız yıllık 1 kere saksı değişimi sırasında toprağınını da değiştirmeniz ve sıvı besin takviyesi verilmesi yeterli olacaktır. Özellikle bahcelerinize diktiğiniz begonyaların damlama sulama sistemiyle gün aşırı yaptığınız bir sulama begonyanızın su ihtiyacını karşılatacağı gibi, iç mekanlarda yetiştirdiğiniz bir begonya için hafrada 2 kere sulama yapmak yine begonyanın su ihtiyacını karşılayacaktır. Beğonyalarda özellikle bahceler de belli bir dikim aralığı ile yaptığınız çalışmalar da çok fazla alan daralması yaşamayan begonya sağlıklı gelişir. Dibi diğer saksılı iç mekanlarda yaptığınız begonya dikimlerinde de 3 yılda bir saksı değişimi, begonyanızda hem toprağın değişimi acısından hem de köklerinin daha rahat değişimi acısından faydalı olacaktır. Beğonyanızın eğer, çiçeklerinde bir dökülme meydana gelirse bu aslında kök çürümeleri de anlamına gelir, ancak yeterli su varsa ve bitkinizde kök çürüklüğü meydana gelmemişse daha önceden temizlediğiniz bir budama makası ile kurumuş olan ya da çürümeye başlamış olan tomurcuk çiçek yada yaprakları budayarak bitkinizden uzaklaştırmanız bitkinizin daha sağlıklı büyümesini sağlayacaktır.

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.