Bebekte 0-2 Yaş Beslenme Problemleri
Eğer bebeğiniz zamanında doğduysa en ideal besin ilk 6 ay anne sütüdür. ilk 6 ay anne sütü zaten yeterli gelecektir, bu dönemde su bile verilmesine gerek yoktur. Şayet anne çalışıyorsa, anne sütünün buzdolabında buzlukta saklayabilir, verileceği zamanda sıcak bir suyun içinde çözdürülüp oda ısısına getirilip bebeğe verilmelidir. Bir bebeği anne sütünden mahrum bırakmak, o çocuğa yapılacak en büyük haksızlıktır.
6 aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalar geçiş yapabilirsiniz, yoğurt, meyve suları, sebze suları, yumurta sarısı verilebilir. ilk dönemler püre halinde sebze ve meyveleri verebilirsiniz, ama bu süreci uzun tutmamalısınız. bu süreç 1 ay kadar olmalı, daha sonra yavaş yavaş pütürlü vermeye çalışın. Çünkü bu şekilde alışırsa hep aynı şekilde isteyecektir, bu da diş ve çene gelişimini geciktirir. Bu arada bağırsakları da tembelliğe alışır sindirim sorunları yaşamaya başlar. Hazırladığınız yiyeceklerde fazla karışım katmamaya çalışın, her yiyeceğin tasını almasını sağlayın. Bir yaşından sonra sizle sofrada oturtmaya başlayın kendi başına yemesi için teşvik edin.
Psikologlar uyarıyor, eğer çocuğunuz, yemek istemiyorsa tabak elinizde gezmeyiniz. Çocuğunuza zaman tanıyın iştahsızlık problemini siz kendiniz doğuruyorsunuz. Bu konuda uzman önerileri.
Zorlamayınız, istemediği zamanda sabırlı olunuz. Siz sinirli olursanız oda sinirli davranır.
Yiyeceklerini bulamaç haline getirmeyiniz, hafif pütürlü olursa normal yemeğe alışması daha rahat olur.
Etrafını kirletecektir, göze almalısınız. Mutfakta yedirirseniz, temizlemesi daha rahat olur. .
Bebeğinize zaman ayırın, yemek saatini eğlenceli bir duruma getirmeye çalışın. Unutmayın bu dönemlerde, sorun olarak aldığınız çoğu şey aslında sorun değil, doğal bir süreçtir.
Nasıl ki bizlerde zaman zaman, iştahsızlık çekeriz, bu bebeklerde de olabilir. O yüzden az yedikleri zaman endişelenmeyiniz.
0-2 Yaş dönemi bebeklerin hızlı geliştiği bir dönemdir. Artık hırçın ve inatçı bir çocuk olamaya başlarsa bu sizi korkutmasın, bu doğal bir sürecin başlangıcıdır. Artık kendi başına yemek isteyebilir, izin vermeseniz sinirlenebilir. Bağımsızlaşma duygusu ile hareket edebilir, bu doğal gelişim sürecidir.
Henüz yorum yapılmamış.