Bebeğimizin İlk Ayakkabısı Nasıl Olmalı?
Bebeğimizin İlk Ayakkabısı Nasıl Olmalı?
Artık Bebeğiniziz, ayaklanmış, yavaş yavaş ilk adımları atmaya başlamıştır. İlk ayakkabısını alma zamanı gelmiştir. O küçücük ayakları, çarpmalardan korumakta gerekir. Ayakkabı alırken dikkat etmemiz gerekenler. Bebeklerin ayakları, akşama doğru yüzde beş oranında genişler, bu yüzden akşama doğru alırsak daha sonra canını acıtmaz.Asla yapay deri ve sentetik tarzı ayakkabı almayınız, hava almadığı için terleme yapar. Hafif yumuşak deri, kumaş vb Ayakkabı tabanına bakın; esnek ve sıkı olsun, yumuşak ve bükülemez olmasın. Ayak taban boşluğunun hafif çıkıntılı ve kaymaz deri tabanlı olması uygundur. Tabanı yüksek ayakkabı almayınız..
Ayakkabı ayağına iyi oturmasına dikkat edelim. Sıkarsa yürümesini zorlaştırdığı için, huzursuzlaşıp ağlamaya başlaya bilir. Büyük gelirse sık sık düşebilir.
Ayağa tam olmasına bakın, parmakların sıkışmaması için genişliğine dikkat edin, içeride hareket alanı olmalı. Evde fazla giydirmeyin, yürümeyi yeni öğrenenler için geçerli bu.
Bebeklikten başlayarak, çocuğunuzun ayakları sürekli büyüyecektir. Bu dönemde, dikkat etmeniz gereken düztaban olma ihtimaline karşı. Eğer yürürken içe doğru basıyorsa, uzmana götürmenizde fayda vardır. Zira ayak problemleri küçük yaş döneminde daha çabuk tedavi edilebiliyor.
Bebeğiniz ilk adımlarına başladıktan sonra, anne şık bir ayakkabı almak ister. Ama ayakkabının şık ve güzel olmasından önce, sağlıklı olması önceliğimiz olmalı. Bebek ilk adımlarını atar atmaz ayakkabı alıp, bebeğin ayağını hapsetmeye hakkımızda yok. Çünkü ilk adımlar bebek için zaten zor olacaktır, ayakkabının içine hapsetmek işini zorlaştıracağı için yürümekten kaçınabilir. Uzmanlar, aileyi bu konuda üstüne basarak uyarıyor, bebeğin ev içinde yalınayak gezmesinin zeminin uygun olduğu durumlarda hiç bir sakınca olmadığını belirtiyorlar. Ayakkabıyı koruyucu olarak düşünüp, ayak sağlığının ön planda tutulması öneriliyor. Aldığınız ayakkabıyı denemeden asla almayınız, deneyip bebeğinizin biraz yürütüp yüz ifadesinden rahat olduğuna kanaat getirdikten sonra almalısınız.
Ayakkabıyı giydirdikten sonra küçük bir çekecek girecek kadar boşluk olmasına dikkat ediniz. Tabanı kösele olmasından ziyade, rahat hareket edebileceği, adım atarken kolay adım atabileceği ayakkabılara öncelik vermelisiniz. Allerji yapmayacak, hava alabilecek ürünler almaya özen göstermelisiniz. Nasıl olsa bebeğim çabuk büyüyor diyerek, 1 numara ayakkabı almaktan kaçınmalısınız. Ve her ay, ayakkabıların sıkıp sıkmadığını kontrol etmelisiniz.
Henüz yorum yapılmamış.