Balgam
Balgam, solunum organları tarafından salgılanan, boğazdan çıkarak ağızdan atılan, sümüksü bir tür maddedir. Aslına bakarsanız balgam tek başına bir tür hastalık değildir. Hatta solunum yollarında belli bir miktar balgam bulunması oldukça normaldir. Ancak var olan balgam, kişiyi çok rahatsız edecek bir yoğunlukta ve sıklıkta ise, rengi çok dikkat çekici şekilde değişmiş ise bu bir hastalık belirtisi olabilir.
Balgamın rengi hangi hastalığının belirtisi olduğu hakkında fikir verir. Balgamın rengi siyah ya da gri ise sigara kullanımından, kömür tozundan, hava kirliliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun yanında eğer balgamın rengi kanlı, kırmızı gibi ise akciğerler ile ilgili önemli bir hastalığın belirtisi olabilir. Ayrıca kişide bronşit, zatüre, solunum yolları enfeksiyonları, tüberküloz gibi hastalıkları varsa sık sık balgam sökebilir ve bu tür hastalıkların balgam rengi sarı renkte görülür. Astım hastalığından kaynaklanan balgamın rengi ise şeffaf olur. Astım kaynaklı şeffaf balgamı atmakta hasta oldukça zorlanır ve yapışkan bir balgam atar.
Balgamdan kurtulmak için öncelikle balgamın sebebini bulmanız gerekir. Balgam hangi hastalıktan kaynaklanıyorsa, o hastalığı tedavi ettirmeden, balgamdan kurtulamazsınız. Balgama sebep olan hastalığı belirleyip, ardından o hastalığın tedavisine başlanıp, ek olarak da balgam söktürücü ilaçlar ile balgama iyi gelen şifalı bitkileri kullanabilirsiniz.
Balgam söktürücü şifalı bitkileri alıp kullanmak isterseniz, meyan kökü, ıhlamur, zencefil oldukça faydalıdır. Bu şifalı bitkilerin çayını demleyerek bir iki bardak gün içinde içmeniz balgamdan kurtulmak ve balgam söktürmek için oldukça etkili olacaktır. Bunun için marketlerde satılan poşet ıhlamur, zencefil çaylarından alabilir ve bir bardak kaynar suyun içine atarak, 5 dakika demledikten sonra içebilirsiniz. Dilerseniz aktarlardan alacağınız meyan kökü, ıhlamur, zencefil ile 3 su bardağı kaynar suyun içine her üçünden de bir çay kaşığı atarak demleyip, düzdükten sonra tüketebilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.