KadincaSayfa.Com

Akvaryum Bakımı Hakkında

Akvaryum Bakımı Hakkında

Akvaryumların düzenli olarak temizlenmesi gerekir, çünkü akvaryumun içindeki balıklar ve bitkiler belli bir düzen içinde (optimum ) yaşayan canlılardır. Tatlı suyun içinde bulunduklarından tüm hayatları sürecinde bu ortamda yaşadıkları için, toksik atıklar ve artıklar akvaryumun içinde kalmaktadır. Kirlenen suyun rengi bulanıklaşır ve değişir, bu değişimle birlikte akvaryumun ısısı da değişir ve yanı sıra pH’ı bozulur. Bu bozulma içinde yaşayan canlılarında hayatı tehlikesi başlar, hasta olurlar ve hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Bu yüzden düzenli olarak akvaryumun temizlenmesi gerekmektedir. Temizleme işlemi sırasında suyunun hepsinin değiştirilmesi pek önerilmez, bu temizleme işlemi akvaryumun büyüklüğüne içinde ki bitki sayısına ve balık sayısına göre değişir. Ama filtrelerin temizliği iç filtrelerin temizliği hafta da bir kez. Dış filtrelerin temizliği ise ayda bir kez yapılmalıdır.

Akvartumu temizlemek için, öncelikle belli bir değişiklikler yapılması gerekmektedir, bunun için diğer balıklarda bir sorun yoksa akvaryumunuza bir Japon, vatoz balığı ve çöpçü balığı ilave edebilirsiniz. Bu balıkları ilave etmek sirkülasyonun canlılar tarafından yapılmasına yardım eder.
Vatos balığı, camdaki belirli kirlerin temizlenmesinde işinize çok yarayacaktır. Aynı şekilde Japon balıkları, kumların temizlenmesinde size yardımcı olacaktır. Ama hala temizlikte aradığınızı yakalamadıysanız ilaveten vakumlu akvaryum temizleyiciler vardır, aynı elektirik süpürgesine benzer, ve akvaryumda ki suyu temizler.

Akvaryumda ki balıklar hastalandıkları zaman görsel olarak belli belirtiler gösterirler. Bu belirtileri bilmeden önce, akvaryumumuzun normal doğal görünümünün bir fotoğraf karesi olarak gözümüzün önünde olması doğal akvaryumumun normal iken nasıl olduğunu bilirsek anormal bir durum olduğu zaman bununla alakalı kıyaslama imkanımız olur. Bunu biraz daha acıcak olursak normalde suyun renginin nasıl olması ısısının nasıl olması, akvaryuma giren ışık miktarı akvartumda ki dalgalanmanın yada akıntının yönü bunları bilmemiz gerekir öncelikle. Bunları bildikten sonra akvaryumda beslediğiniz balıklarla alakalı her türlü çins balığın kendine özgü yüzme şekli kendine özgü duyun içerisinde bir durma şekli suyun içerisinde belli bir durma şekli vardır. Ve aynı balıktan birden fazla besliyorsak genellikle belli balıklar sürü halinde gezmeyi sevdikleri için, herhangi bir şekilde sürüden ayrılması, suyun içerisinde diğer balıklardan farklı hakaretler sergilemesi onun herhangi bir rahatsızlığı olduğuna işaret eder.
Biz sizlere bugün farklı akvaryum modelleri sunacağız, umarız zevk alarak galerimizi gezersiniz. İyi seyirler dileriz.

Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birini tıklayarak GALERİMİZİ gidebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.