Akrepten korunma yolları
Evimize akrep girmemesi için ne yapabiliriz?
Akrepler genelde taş duvar, moloz yığını bodrumlarda, çatı katlarında böyle ardiye eşyalarının daha çok konulup düzensiz bir ortamın olduğu yerleri çok severler. Daha çok loş ve rutubetli yerleri çok severler genelde ya yuvalanmak için yada yiyecek bulmak için evlerimize girerler. Eğer taş duvar gibi bir molozla yapılan bir duvar varsa onun derz aralıklarının bir sıva ile kapatılması arasına yuvalanmaması için. Yine akrebin evimizin içine girmemesi amacı ile, pencerelerin altlarını veya kapı altlarını kapatmak güvenlik önlemleri olarak bizim ev sahibi olarak yapmamız gereken uygulamalardır. Tabi bunlar tek başına yeterli değil, ikincisi mutlaka profesyonel bir şirketten destek almak lazım. Çünkü bir şekilde evimize gelip yuvalanırsa veya evimizin yakınlarında olan bir bölgede yuvalanmışlarsa evimizin içine girmesi, biz ne kadar önlem alırsak alalım her zaman olasıdır. O yüzden ilaçlama yapmakta fayda vardır, kalıcı etkili ilaçlarda yine eğer ptofesyonel bir şirket ilaçlama yaparsa akrep sorunu tamamen biticektir.
Akrep Nasıl Sokar?
Akrep, kendisine zarar vereceğini düşündüğü veya kendisine zarar veren bütün canlılara karşı savunma mekanizmasını çalıştırarak o canlıyı sokar ve zehirler. Akrep sokmasına maruz kalındığı takdirde en yakın sağlık kuruluşuna hemen başvurulması gerekir.
Akrep zehrini kuyruğunda barındırır ve kuyruk iğnesi ile canlıyı sokar ve anında hızla zehrini soktuğu canlıya aktarır.
Akrep sokması sonrası insanlarda ne hissedilir?
Akrebin soktuğu yerde birden şişlik, morluk belirir ve aşırı derecede kaşınma hissi uyandırır. Kişinin ateş sokması ile ateşi hızla yükselir.
Kaslarında dayanılmaz ağrılar, şiddetli baş ağrısı, sık sık tekrarlayan mide bulantısı ve kusma akrep sokmasının belirtilerindendir.
Akrep Sokması Durumunda Ne Yapılmalı?
Akrep soktuğu takdirde, ilk yapılacak olan akrebin soktuğu yer ile kalbe giden bölge arasını bir bezle sıkıca bağlanmaktır. Böylece zehrin vücuda dağılıp kalbe gitmesi önlenmiş olur. Hemen ardından hızla en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli ve akrep soktuğunun belirtilerek sokulan alan gösterilerek tedaviye başlanılmalıdır. Ardından akrebin soktuğu alan mutlaka ilaçlanmalıdır.
Evde Akrep Nerde Olur?
Akrep eve girdiğinde ilk olarak bodrum katına ve çatı katına yerleşir ve bu bölgelerden evin içine dağılır. Evin odalarında ise genellikle kapı eşiklerine, kapı pervazlarına, paspasların altına, ayakkabı içlerine ve eve bulduğu bütün kuytu köşelere yerleşir. Evde akrep görülmesi halinde hiç vakit kaybetmeden akrep ilaçlama işlemlerine geçilmesi gerekir.
Henüz yorum yapılmamış.