KadincaSayfa.Com

Yenilemeye Başlamadan Önce Yapılan 10 Büyük Hata

Yenilemeye Başlamadan Önce Yapılan 10 Büyük Hata

188066767-orig_master_1Hepimiz evlerimizde bazı yenilikler yapmak isteriz. Bunun için 1 sene boyunca kenara para ayırdığımız bile olur. Yeterince para biriktirdiğimiz ve müsait olduğumuz bir anda yenilemeye karar veririz. Herşey çok güzel olmalıdır bizim için. Kafamızda hayaller kurarız, yenileme sonrası evimizde ne kadar mutlu olacağımızı düşünürüz. Ama yenilemeye başlarken öyle hatalar yaparız ki yenileme hiçbir zaman hayal ettiğimiz gibi olmaz. Bu yüzden siz telaşlı hanımlar için yenileme yaparken yapılan 10 büyük hatanın listesini oluşturduk. Siz de okurken yanlışlarınızı farkedecek, ve yenileme sonrası çıkan sonucun aslında sizin hatanız olduğunu farkedeceksiniz. Hatalar çok küçük olduğu için önemsiz gibi gelir, ancak bu yazıyı okuduktan sonra ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

1. Mükkemmeliyet Beklentisi 

Aslında “mükemmel” diye birşey yok. Boyama, döşeme ve tuğla işi  makineler tarafından yapılmaz. Hepsi esnaf tarafından yapılır. Ki bunlar da “insan”dır. Bu yüzden yenileme yaparken mükemmeliyet düşünmeyin. İlla ki hatalar olacak ve kafanızdakini yakalayamayacaksınız. Bu yüzden bazı şeyler kötü gitse bile umudunuzu kaybetmeyin.

2. “Hesabı sonra düşünürüz,” Yanılgısı

Ödemelerinizi vaktinde tamamlayın. Sonraya bırakmak hem sizi hem de çalışanları yoracak, isteksizleştirecektir. Belirli bir bütçe hesabı yapıp, herşeyi kesinleştirmeden yenileme işlerine girmek, dibinde kaya olan koya atlamak gibidir. Darma duman olursunuz.  

3. En Ucuz En İyi

En ucuz fiyat en iyisi olmayabiliyor her zaman. Ama toplumumuz ucuz lafını duyduğu anda bile insanlığını yitirebiliyor ne yazık ki. Alacağınız her teklifi göz önünde bulundurun. Detaylı bir anlaşma yapmadan yenileme işine girişmeyin. Vaat edilen her yenilemeyi ve fiyatı içeren bir anlaşmanız olsun. Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.

4.Göz Kararması

İşi yapacak olan müteahhitinizle olan ilk buluşmanızda sakin ve kibar olun. Kulağa anneden gelen hani şu hep “evet tamam” diye geçiştirdiğimiz nasihatlerden biri gibi gelebilir. Ancak gösterdiğiniz tavır onların sadece sizinle iş yapıp yapmayacağını değil, aynı zamanda çalışırkenki verimlerini de olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir.

5. Müteahhitin Ruhsatlı Olduğunu Varsaymak

Müteahhitinizden mutlaka ruhsatını göstermesini isteyin. Çalışanları güvende tutacağından, herhangi bir kaza durumunda suçsuz olmayacağınızdan emin olmalısınız. Müteahhitinizin söylediklerine değil, gördüklerinize inanın. Kaş yaparken göz çıkarmayın.

6. “Çabucak bitmeli” Yanılgısı

Yapılan yenilemeyi kesinlikle aceleye getirmeye çalışmayın. Bu hatayı en çok yapan ülkelerden biri haline geldik diyebilirim. Temizlik endişesi de cabası. Sizin işleri aceleye getirmeniz, çalışanların da işleri aceleye getirip yarım yamalak yapmalarına neden olacaktır. Yapılan araştırmalarda yurtdışında yapılan mutfak yenileme işleminin 6 ay sürdüğü tespit edilmiştir. Bizden söylemesi.

7. Çalışanların Yollarını ve Fikirlerini Tıkamak

Çalışanlar bize bir öneride bulundukları zaman genellikle kulak ardı ederiz. Bu aslında oldukça yanlış bir tavırdır. İlk önce karşıdakinin niyetini anlamak lazım gelir. Çalışanları işçi olarak değil de partner/ortak olarak görmek yapılacak en doğru davranış olacaktır. Çalışanların modunu arttırması da cabası tabi.

8. Müteahhitin Göstermiş Olduğu Referanslara Sırt Dayanamak

Herkes güzel bir referans ile karşınıza çıkabilir veya yaptığı güzel işleri önünüze sunabilir. Müteahhitinizi iyi araştırıp hakkında biraz bilgi edinmeden, sadece söyledikleri üzerinden sözleşme yapma yoluna girmeyin. Sonradan başınız feci ağrıyabilir.

9.Sözel Sözleşmeye Razı Olmak

Her sözleşme neleri kabul edip nelerin sağlanacağını güzel bir biçimde barındırmalı, yazılı ve imzalı olmalıdır. Böylelikle hatalardan, yanlış anlaşılmalardan, gerçekçi olmayan beklentilerden kaçınma oranınız büyük bir miktarda artacaktır.

10. Fantastik Düşünceleri Gerçeğe Geçirmeye Çalışmak

Tamam mutfağınızı kendi istediğiniz gibi yapmak istiyorsunuz. Ancak bazen istediğimiz şeyler bize çok gerçekçi, işini bilenlere (müteahhit ve çalışanları) de bir o kadar fantastik gelir. Bu nedenle aşırı uç noktadaki düşünceleriniz dikte etmeye çalışmayın. Her fikiri benimsemeye çalışın. Unutmayın ki eviniz gerçek, hayalleriniz değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.