Taşikardi
Taşikardi Görüldüğü kişilerde, kalp krizi geçirme oranı diğer kişilere göre daha yüksektir, kalp atım sayısının 100 ün üzerinde olmasından dolayı kalp krizi geçirme riski fazladır.
Taşikardi dakikada kalbin atışının yüzün üzerinde ki sayısı şeklinde tanımlanmaktadır. Uyarılar Keith Flack sinüsü düğümü nedeniyle oluyorsa, sinüs taşikardisi denilir. Böyle durumlarda sadece normal ritim hızlanır. Özellikle de asabi insanlarda ve ya ateşlenme sırasında, aşırı heyecanlanıldığın da ve ya zorlanma söz konusu olunca meydana gelen, genelliklede önemli olmayan belirtilerdir. Fakat şok vaziyetinde ve de tiroid bezlerinin çok fazla çalıştığı durumlarda da( hipertiroyidi) rastlanmaktadır. Birde tüm kalp hastalarında görülmektedir.
Sinüs taşikardisinde klinik belirti olmayabilir. Fakat bazı zamanlarda sıkıntıyla ve de çarpıntıyla beraber olabilir.
Taşikardi, kalbiniz dinleniyor iken ve de nabız alırken fark edilmektedir;
Elektrokardiyogram ile de doğrulanmaktadır. Eğride ritmin 100 dakikanın üzerinde hızlanması; fakat düzenlidir ve de sinüsten kaynaklanır. Tüm QRS karmaşasının öncesinde, normal P kulakçığın dalgası gelmektedir.
Bu ufak bozukluk tedavisi de, hangi rahatsızlığa bağlı biçimde meydana geldiyse o rahatsızlığın tedavisiyle olur.
Bu ufak problemin tedavisi de, hangi rahatsızlıktan dolayı oluyorsa, o rahatsızlığın tedavi edilmesiyle yapılır. Asabi olan bir insanda yalnız olarak taşikardi bulunuyorsa, tedavi yapılması gerekli olan, taşikardinin zemini olmaktadır. Rahatsız kişinin dinlenmesinin, hayat tarzını değiştirmesinin önemi büyüktür. Gerek görülürse sakinleştirici ilaç verilmektedir.
Taşikardinin sebepleri, doğumsal kalp hastalığı, ilaçların etkisi, Kalp fonksiyonlarının bozulması, stres, alkol tüketimi, sigara, uykusuzluk, madde bağımlılığı kilo verdiren recetesiz ilaçlar ve öksürük.
Taşikardi hemen hemen her yaşta görülebilir. Fakat yapılan araştırmalara göre kalp krizi geçiren insanların daha çok yaşadığı gözlemlenmiştir.
Aritminin belirtileri: Zaman zaman nöbetler halinde görülmektedir, bu bir kaç saat sürebildiği gibi günlerce de sürdüğü görülmüştür. Belirtileri, göz kararması, baygınlık hissi bayılma, çarpıntı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çok ciddi durumlarda kalp durması.
Aritmi yaşayan kişilerin yaşam şeklinde bazı değişiklikler yapması gerektiğini uzmanlar uyarıda bulunuyor. Kahve alımını azaltması, alkol alımını azaltmak, stresten kaçınmak, bazı ilaçlardan kaçınmak örneğin grip ilaçları.
Henüz yorum yapılmamış.